Antena 3 CNN Be EU Be EU. Marea Britanie, în contextul Brexit. Moraes: Acum suntem pe un teritoriu necunoscut. Trebuie să ne mișcăm repede

Be EU. Marea Britanie, în contextul Brexit. Moraes: Acum suntem pe un teritoriu necunoscut. Trebuie să ne mișcăm repede

La două săptămâni după ce acordul pentru Brexit a fost respins, parlamentarii britanici au exclus orice posibilitate de a părăsi UE fără un plan solid. Theresa May a obținut astfel o victorie în fața opozanților săi și urmează să meargă la Bruxelles cu un mandat pentru a redeschide negocierile. Până și liderul opoziției s-a arătat dispus să discute cu Guvernul.

După ce Theresa May va discuta cu liderii europeni acordul revizuit al Brexitului urmează să fie adus din nou în fața parlamentarilor britanici pentru votul final.

„Lucrurile evoluează foarte repede, iar președinția României care va fi un pic mai scurtă decât altele, va avea cea mai mare încărcătură de evenimente în comparație cu toate președințiile. Brexitul este unul dintre aceste evenimente, iar în ceea ce privește Brexitul, se pare că se va întâmpla ceva fără precedent, cel mai probabil. Mp refer la votul Camerei Comunelor împotriva acordului. Tot ce s-a făcut în ultimii doi ani și jumătate, toate negocierile, totul va fi respins.

Deci o luăm de la început. În esență, asta înseamnă. Este o situație la care nu mă așteptam, pentru că se pare că acum suntem pe un teritoriu necunoscut. Avem câteva variante acum și, probabil, va trebui să ne mișcăm foarte repede. Marea Britanie trebuia să iasă din UE, pe 31 martie 2019. Este posibil să nu mai iasă deloc din UE, dar trebuie să fie votat de poporul britanic”, spune Claude Moraes, președintele Comisiei LIBE.

 

Subiecte în articol: be EU Brexit
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"