Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Rechizitele și hainele de școală, un lux pentru mulți părinți. Antena 3 a calculat bugetul necesar unei familii

Rechizitele și hainele de școală, un lux pentru mulți părinți. Antena 3 a calculat bugetul necesar unei familii

Noul an școlar scoate sume uriașe din bugetul familiei. Pentru revenirea copiilor în bancă, cei mai mulți părinți se plâng că prețurile s-au dublat față de anul trecut.

de Gabriel Dano    |   

Dacă în marile orașe copiii se pot bucura de mirosul caietelor și cărților noi, din păcate sunt elevi în țară care vor fi nevoiți să scrie pe coli, dar și caiete vechi, din cauza sărăciei.

Valul de scumpiri a adus prețuri uriașe anul acesta la rechizite și haine. Echipa Antena 3 a făcut un experiment pentru a vedea cât costă un coș de rechizite, un rând de haine și o pereche de încălțăminte pentru copii.

"Pentru acest an școlar. Ne-am păstrat în portofel aproximativ 500 de lei pentru a cumpăra rechizite, dar și un set de haine. Atenție, doar pentru un singur copil! Haideți să vedem dacă ne încadrăm în această sumă sau vom avea nevoie de mai mulți bani.

"Am găsit un rucsac care costă 100 de lei așadar, coșul nostru cu rechizite este gata. Pentru toate aceste produse vom scoate din buzunar aproximativ 320 de lei

Copiii au nevoie și de îmbrăcăminte nouă. Am ales un rând de haine pentru un singur copil și o pereche de încălțăminte.Pentru aceste produse suntem nevoiți să plătim aproximativ 300 de lei în total.

Rechizitele și hainele au costat peste 600 de lei, mai mult decât bugetul estimat", spune reporterul Antena 3 Cristina Ștefan.

Mulți părinți se plâng că anul acesta prețurile s-au dublat. Dar nu doar România este lovită de valul de scumpiri. Această situație se regăsește în mare parte din Europa.

În Austria, însă, părinții sunt sprijiniți și de stat. În luna septembrie pe lângă alocație, statul oferă 100 de euro pentru fiecare copil care merge la școală. Plătim mai mult pentru rechizite, după ce prețurile au explodat la energie, carburant, dar și materiile prime plastic și hârtie.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"