Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi copilași, opăriți cu ciorbă, din cauza unui accident stupid. Fetița e în stare gravă la Terapie Intensivă

Doi copilași, opăriți cu ciorbă, din cauza unui accident stupid. Fetița e în stare gravă la Terapie Intensivă

Doi copii din judetul Vaslui s-au oparit cu ciorba fierbinte. In  starea cea mai grava este o fetita de un an si 9 luni, cu arsura de gradul II pe 40 din corp.

de Andreea Cigolea    |   

Celălalt pacient, un băiat de 1 an și opt luni, are arsuri pe 6% din suprafață corpului și este în stare stabilă. Cei doi au fost aduși cu mașina de părinți la Spitalul din Huși sâmbăta după-amiaza. Medicii de aici au cerut însă ajutorul colegilor de la Iași când au văzut în ce stare este micuța. Un elicopter SMURD a transferat pacienta la Spitalul de Copii Sf. Măria, însă între timp s-a obținut avizul de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Capitala. Condițiile de zbor nu au permis însă transferul copilei, așa că aceasta a rămas la Iași, la Pediatrie.

După 72 de ore în care fetița a fost învelită într-un pansament special, medicii spun că s-a văzut o ameliorare, dar că o țin în continuare în secția de Terapie Intensiva pentru a se asigura că starea de sănătate a fetiței nu se vă agrava. Se pare că totul s-a întâmplat din cauza unui accident casnic. Cei doi copii s-au opărit cu ciorbă, după ce un vas cu lichid foarte fierbinte s-a răsturnat peste ei. Mamele lor erau prin preajmă, dar nu au avut timp să reacționeze.

Băiețelul a ajuns și el la Iași, dar cu ambulanța, și a fost internat la Spitalul de Copii. În acest caz, Poliția a început o ancheta pentru vătămare corporală din culpă. Fetiță vă rămâne la Iași. Aceasta este dorința mamei. Fetița a avut o evoluție bună, rămâne în continuare în Terapie Intensiva sub stricta supraveghere a medicilor. Băiețelul se simte și el bine.

Subiecte în articol: Iași ciorba
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"