Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Coșmarul cardului de sănătate. Bolnavi plimbați pe drumuri luni bune, din cauza erorilor din sistemul CNAS

Coșmarul cardului de sănătate. Bolnavi plimbați pe drumuri luni bune, din cauza erorilor din sistemul CNAS

Erorile sistemului informatic al CNAS devin un coşmar pentru vieţile pacienţilor. Cei care vor să dovedească că sunt asiguraţi sunt plimbaţi pe drumuri săptămâni sau luni bune pentru a obţine cardul de sănătate şi adeverinţa specifică.

Cozile uriaşe care se formează devin chinuitoare în special pentru bolnavi. Cei care îşi pierd cardul de sănătate sunt nevoiţi să il reînnoiască din 2 în 2 luni pentru a primi documentele de asigurat.

O echipă Antena 3 CNN a filmat cu camera ascunsă la o Casă de Sănătate din București, unde oamenii stăteau la cozi de ore bune.

Reporter: Pentru cardul de sănătate?
Persoană: La coadă, dar de 2 ore au intrat decât 7 persoane, că nu merge sistemul.
Reporter: Păi şi când se remediază?
Persoană: Niciodată. Eu din 2017 sunt la ei şi... numai aşa a fost.

Cu asta se confruntă cei care vin să-şi ridice cardul de sănătate ori adeverinţa de asigurat. Această doamnă spune că a aştepat un an pentru a-i ridica mamei sale cardul. În tot acest timp, a venit periodic la Casa de Sănătate pentru a obţine adeverinţa de asigurat, document valabil doar 2 luni.

purtător de cuvânt CASMB.

Cosmin Alexandrescu, președintele Asociației Medicilor de Ambulator.

Subiecte în articol: cardul de sănătate CNAS
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Informaţii de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Florin Piersic