Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate De la ce apare sforăitul și cum putem ameliora această problemă

De la ce apare sforăitul și cum putem ameliora această problemă

Foarte multă lume sforăie din când în când. Se estimează că aproape 3 din 10 adulți sforăie, dar pentru unele persoane, sforăitul poate să fie o problema cronică. Problema sforăitului se întâlnește și mai frecvent odată cu înaintarea în vârstă, bărbații se confruntă cu această problema într-o măsură mai mare decât femeile.

de Andreea Cigolea    |   

"Cel mai important factor este greutatea. Cu cât avem mai multe kilograme, crește depozitul de țesut gras și atunci calea respiratorie superioară se îngustează. Dar trebuie să existe și o predispoziție constituțională: fie este mandibula mai în spate, fie un gât mai îngust ca și circumferință pe interior, toate acestea sunt genetice.

Dacă nu ține de genă, trebuie să avem în vedere fumatul, deoarece fumul de țigară irită căile respiratorii superioare ceea ce provoacă o îngustare și mai mare. De asemenea, trebuie să încercăm să nu mai dormim cu fața în sus. Din cauza gravitației, partea din față a gâtului se apropie de cea din spate și se produce această vibrație, numită sforăit", menționează medicul Răzvan Lungu. 

 

 

 

Subiecte în articol: sforăit cauze tratament
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei