Antena 3 CNN Actualitate Media Doliu în presă! A murit Florin Silviu Ursulescu, cel mai important cronicar de muzică rock şi folk din România

Doliu în presă! A murit Florin Silviu Ursulescu, cel mai important cronicar de muzică rock şi folk din România

Este doliu în presă! Florin Silviu Ursulescu, cel mai important cronicar de muzică rock şi folk din România și fratele lui Octavian Ursulescu, s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani.

Florin-Silviu Ursulescu s-a născut la 1 octombrie 1945 în Bucureşti şi a început să colecţioneze discuri cu muzică încă din adolescenţă. Tot de atunci începe să consulte reviste şi publicaţii străine cu caracter muzical pop-rock – franceze, engleze, italiene (discurile şi publicaţiile erau procurate, cu mari eforturi, sacrificii, cheltuieli, prin intermediul celor care mai plecau peste hotare, în ţară negăsindu-se aşa ceva).

A fondat mai multe cluburi de muzică în Bucureşti, a scris istoria rockului românesc, a lucrat pentru Radio şi a semnat miide cronici muzicale în revistele de specialitate, potrivit Casa de Pariuri Literare.

Florin-Silviu Ursulescu devine un foarte documentat cunoscător al tuturor ramurilor muzicii numite „de divertisment” – folk, rock, pop şi alte ramuri înrudite, atât din ţară, cât şi din peisajul internaţional (nu numai cel anglo-american, ci şi cel european, atât occidental, cât şi din ţările foste socialiste – Cehoslovacia, Polonia, RDG, Ungaria).

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american