Antena 3 CNN Actualitate Dr. Adrian Marinescu, despre reacţiile după vaccinul COVID, la 24 de ore după injectare: Vă pot da exemplul meu

Dr. Adrian Marinescu, despre reacţiile după vaccinul COVID, la 24 de ore după injectare: Vă pot da exemplul meu

Medicul infecţionist Adrian Marinescu, de la Instititul Matei Balş din Capitală, s-a vaccinat împotriva COVID, alături de alte 1.000 de cadre medicale din ţară şi spune că, după 24 de ore, toţi se simt bine.

de Milena Niță    |   

Din cele 1000 cadre medicale vaccinate anti-COVID, nu au fost reacţii adverse după prima zi de la administrarea serului, a spus medicul Marinescu, luni, la Antena 3.

Dr. Marinescu: Nu am niciun simptom nici măcar la 24 de ore după vaccin

Potrivit dr. Adrian Marinescu, totul a decurs conform planului, iar specialistul din linia întâi a vorbit şi despre cazul său.

"Din fericire, nu au existat (reacţii adverse - n.r.). Cei mai mulţi nu au avut nici acea jenă la locul de injectare. Asta înseamnă, pe de o parte, că asistentele care au făcut vaccinul au avut mână de aur, şi nu au existat aceste probleme, dar se ştie şi că reacţiile adverse sunt foarte rare.

Totul s-a desfăşurat fără probleme şi vă pot da şi exemplul meu. A fost totul mai mult decât în regulă, mă simt bine, nu am niciun simptom nici măcar la 24 de ore după vaccin", a declarat dr. Adrian Marinescu, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Dr. Adrian Marinescu: Procentul celor care nu se va vaccina, extrem de mic. E puterea exemplului

În ce priveşte vaccinarea împotriva Sars Co-V 2, medicul este optimist în ce priveşte opţiunile oamenilor.

"Procentul celor care nu se va vaccina va fi extrem de mic, în rest nu cred că vor fi reticenţe. E puterea exemplului, informaţiile care vin de la o zi la alta vor face ca temerile să fie spulberate", a adăugat medicul Marinescu.

Medicul Adrian Marinescu s-a vaccinat duminică împotriva coronavirusului.

România a început vaccinarea contra COVID

Prima persoană vaccinată împotriva COVID în România a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș", membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie, a preluat primul pacient din ţară confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Campania de vaccinarea a început duminică, 27 decembrie, în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Dozele de vaccin din prima tranșă - cele peste 3.000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare - au fost alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19.

În funcție de necesarul solicitat de fiecare dintre spitale, alocările pot fi oricând modificate în funcție de cererea unităților.

României i-au fost alocate 10.000 de doze în tranșa "simbol", care au ajuns în țară vineri, în ziua de Crăciun. Alte 144.000 de doze de vaccin trebuie să sosească în țară zilele următoare pentru peste 370 de centre regionale de vaccinare din țară.

 
Subiecte în articol: vaccin COVID-19
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are