Antena 3 CNN Politică PSD a decis. Cum vor vota senatorii în cazul Corlățean

PSD a decis. Cum vor vota senatorii în cazul Corlățean

de M.Z.    |   

Senatorii vor vota în cazul solicitării DNA prin care se cere urmărirea penală a social-democratului Titus Corlățean cum le dictează conștiința, a declarat marți președintele PSD, deputatul Liviu Dragnea, potrivit agerpres.ro.

"Vor vota așa cum le dictează conștiința (senatorii PSD - n.r.). De la partid decizia politică a fost luată și prezentată public în mai multe rânduri. Este suficient. De aici înainte, senatorii vor vota, și pesediștii, și ceilalți senatori din Senatul României, așa cum cred ei de cuviință, respectând sau nu ce li se spune de la partid", a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat cum vor vota senatorii PSD în cazul lui Corlățean.

Biroul permanent al Senatului nu s-a putut întruni, marți, pentru a lua o decizie privind procedura referitoare la cererea DNA de începere a urmăririi penale a senatorului PSD Titus Corlățean, nefiind cvorum de ședință.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că a reprogramat ședința pentru luni, 23 mai, ora 11.00.

Biroul permanent al Senatului urma să sesizeze Comisia juridică în privința cererii DNA, care să întocmească un raport ce urma să fie supus votului plenului.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut luni sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale față de senatorul Titus Corlățean, fost ministru de Externe, în dosarul "Vot Diaspora 2014". Potrivit unui comunicat DNA, procurorii vor să efectueze urmărirea penală față de Corlățean în legătură cu săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Solicitarea Justiţiei privind începerea urmăririi penale faţă de fostul ministru de Externe Titus Corlăţean a ajuns luni la Senat

În astfel de situaţii procedura prevede întrunirea Biroului permanent, care dă un termen Comisiei juridice să întocmească un raport pe baza referatului DNA. 

Ulterior, plenul Senatului se pronunţă prin vot asupra raportului Comisiei juridice. 

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, în dosarul "Vot Diaspora 2014"

Potrivit DNA, Kovesi a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Laura Codruța Kovesi, dezvăluiri despre dosarul Diaspora: Au fost audiați și ambasadori

Dragnea, despre urmărirea penală a lui Corlățean: Nu mă așteptam la asta

Către Senatul României au fost trimise 19 volume din dosar, pentru a susţine cererea de începere a urmăririi penale.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai