Antena 3 CNN Sport O echipă de polo Under-15 calificată la Campionatul European riscă să nu poată participa la un meci din Portugalia din lipsă de fonduri

O echipă de polo Under-15 calificată la Campionatul European riscă să nu poată participa la un meci din Portugalia din lipsă de fonduri

După ce România s-a calificat la europenele de polo Under-15 tricolorii mici așteaptă verdictul. Vor participa sau nu, aceasta este întrebarea. Noul președinte al Federației de Polo, Alexandru Matei susține că Ministerul Tineretului și Sportului se află în imposibilitatea de a finanța. Se caută o soluție, însă nimeni nu știe dacă juniorii vor reprezenta țara la Campionatul European din Portugalia în luna iulie.

de Melania Al-Majali    |   

Lipsa de fonduri îi poate ține pe tinerii jucători acasă, însă chiar și așa ei continua antrenamentele zilnice având un singur gând că, vor reuși să câștige acest trofeu.

Aici, la CSM Oradea echipa Antena 3 l-a cunoscut pe portarul echipei.

Nominalizat de două ori cel mai bun portar de Polo la juniori, Mihai în vârstă de 15 ani se antrenează zilnic pentru această competiție Europeană.

„Cea mai mare dorință a mea este să ajung cel mai bun portar din lume. Momentan este să câștig acest campionat", spune Mihai.

Același vis îl are și Marc, colegul său, care joacă de șase ani la echipa CSM Oradea. Este elev în clasa a IX-a și nu are planuri de vacanță pentru că viața lui înseamnă acum antrenamente și iar antrenamente.

„Nu o să am timp liber că o să fim cu antrenamente și aștept să mergem la europene în Portugalia ca să susținem România", a completat şi Marc.

Antrenorul are toate încrederea în performanța celor 18 jucători, dar pentru a menține același nivel este de părere că există loc de mai bine.

"Îi felicit pe această cale. Au fost minunați și nu îmi doresc decât să le fie foarte bine", a spus pentru Antena 3, Andrei Mateiaş antrenor.

Talent există însă e nevoie de mai mult de atât. E nevoie de finanțare pentru ca micii campioni să poată obține medaliile la care acum România doar mai visează.

Noul președinte al Federației de Polo, Alexandru Matei susține că Ministerul Tineretului și Sportului se află în imposibilitatea de a finanța. Se caută o soluție, însă nimeni nu știe dacă juniorii vor reprezenta țara la Campionatul European din Portugalia în luna iulie.

Subiecte în articol: polo Under-15 campionat european
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște