Antena 3 CNN Life Culinar "Icre" de fasole, gata în doar zece minute. Rețeta simplă și gustoasă pentru Postul Paștelui

"Icre" de fasole, gata în doar zece minute. Rețeta simplă și gustoasă pentru Postul Paștelui

"Icrele" de fasole reprezintă un preparat de post gustos și hrănitor. Această pastă fină și cremoasă se servește pe pâine prăjită, fiind un adevărat deliciu.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Icrele de fasole sunt ideale în perioada Postului Paștelui, fiind o gustare sănătoasă și sățioasă.

Pe lângă gustul savuros, acest preparat reprezintă o opțiune excelentă pentru momentele în care nu avem mult timp la dispoziție pentru a găti.

Rețeta nu include multe ingrediente și este gata în doar zece minute.

Iată cum se prepară icrele de fasole și care sunt ingredientele necesare.

Icre de fasole, rețetă de post

Ingrediente:

  • o conservă de fasole albă fiartă
  • sare
  • piper
  • o jumătate de ceapă
  • o lingură zeamă de lămâie (după gust)
  • 50 ml ulei 

Mod de preparare icre de fasole, rețetă de post: Se pune fasolea din conservă într-o sită, la scurs, timp în care se curăță ceapa și se toacă mărunt.

Se pune fasolea într-un bol și se mărunțește bine cu un blender de mână, până când se formează o pastă fină și cremoasă.

Se adaugă sare, piper și zeama de lămâie, apoi se amestecă bine cu o spatulă.

Se adaugă uleiul treptat, puțin câte puțin (ca la maioneză) și se amestecă bine. Datorită uleiului, icrele de fasole vor deveni din ce în ce mai albe. La final, se adaugă și ceapa tocată mărunt și se amestecă bine.

Se pot servi pe pâine prăjită, cu ceapă verde deasupra. Poftă bună!

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație