Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Cum afectează scurgerile de gaze din conductele Nord Stream, țara noastră. Director Transgaz: "Am luat toate măsurile necesare!"

Cum afectează scurgerile de gaze din conductele Nord Stream, țara noastră. Director Transgaz: "Am luat toate măsurile necesare!"

Ion Sterian, director general Transgaz, a explicat care sunt consecințele pierderilor de gaze pe conductele avariate Nord Stream asupra României.

de Laura Dinu    |   

"Explozia de pe Nord Stream 1 și Nord Stream 2 nu au nicio relevanță în ceea ce privește aprovizionarea cu Gaze din import a României. Noi, în țară, la Transgaz, ne-am luat toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea în funcționare a sistemului național de transport. Suntem la sfârșitul reviziilor mentenanței, în așa fel încât, începând cu 1 noiembrie, să avem toate lucrările de mentenanță finalizate și să nu mai fi necesare întreruperi pentru anumite activități de mentenanță pe perioada iernii. 

Am importat ieri circa 5 milioane de metri cubi de gaze, astăzi sunt nominalizate 6,2 milioane de metri cubi de gaze, din care 4,1 sunt tranzit prin România. Dar important e ceea ce am înmagazinat.  Ieri s-au înmagazinat 12,3 milioane de metri cubi de gaze, azi, până mâine dimineață, circa 11 milioane de metri cubi de gaze. 

Suntem, față de aceeași dată a anului trecut, cu 375 de milioane de metri cubi de gaze mai multe înmagazinate. 

Practic, astăzi avem înmagazinate 2,6 miliarde de metri cubi de gaze, care sunt volume suficiente pentru a trece iarna comparativ cu anii precedenți", a declarat Ion Sterian, director general S.N.T.G.N. Transgaz S.A, în cadrul conferinţei Rezerve de energie pentru iarnă şi resurse de independenţă energetică.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere