Antena 3 CNN Actualitate Cultură Mai multe manuscrise ale marilor autori români rămân în patrimoniul statului

Mai multe manuscrise ale marilor autori români rămân în patrimoniul statului

Ministerul Culturii și-a exercitat în acest an dreptul de preemțiune și negociere pentru cinci bunuri culturale mobile, mai precis, manuscrise ce aparțin marilor autori români.

de Ioana Mircea    |   

Manuscrise ce aparțin marilor autori români, Emil Cioran și Mircea Eliade, clasate în patrimoniul cultural național, categoria juridică „Tezaur”, rămân în patrimoniul statului.

"Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a semnat la data de 25 martie contractul de achiziție a acestora, iar în luna aprilie, manuscrisele au fost expuse publicului la sediul Bibliotecii Naționale a României (BNaR).

Astăzi, în ședința de Guvern, a fost adoptat proiectul de Hotărâre privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor bunuri culturale mobile și darea acestora în administrarea Bibliotecii Naționale a României.

Astfel, cele cinci bunuri culturale mobile, reprezentând prima achiziție realizată după anul 2008, intră în administrarea BNaR", se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii.

Subiecte în articol: ministerul Culturii Lucian Romașcanu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!