Antena 3 CNN Actualitate Mesajul unei învăţătoare pentru Klaus Iohannis: "Cum îndrăzniţi să vă încălcaţi propriile cuvinte"

Mesajul unei învăţătoare pentru Klaus Iohannis: "Cum îndrăzniţi să vă încălcaţi propriile cuvinte"

Alina Pătruț, o învățătoare care predă de 30 de ani, i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis un mesaj citând din una din cărțile sale pentru a-i reaminti ce a declarat pe vremea când acesta era profesor şi apăra sistemul educational din România. Ce spune despre greva profesorilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Învățătoarea Alina Pătruț a vorbit la Antena 3 CNN despre situaţia în care se afla acum sistemul educational din România şi a explicat de ce oferta Guvernului a fost refuzată de cadrele didactice.

"Nici mie nu-mi place și mă simt foarte umilită și dezamăgită de tot ce se întâmplă. Ultima mea mare dezamăgire a fost ieșirea domnului președinte.

Recunosc că am fost printre fanii dumnealui și l-am votat crezând în cuvântul dumnealui de profesor. Pentru mine, un profesor și cuvântul lui înseamnă foarte mult și aș vrea să-l întreb și eu acum pe dl. președinte cum îndrăznește să-și încalce propriile cuvinte și vă rog să îmi permiteți să citez din cartea dumnealui, apărută în 2014, Pas cu Pas, și spune așa "este pur și simplu inadmisibil ca politicienii să nu fie preocupați de sistemul educațional decât la nivel declarativ politicianism. Președintele sau premierul țării noastre nu poate să iasă la televizor și să facă afirmații depreciative la adresa unei întregi case profesionale.

Consider că este profund în neregulă dacă președintele țării vorbește de rău despre dascăli, despre elevi sau despre părinți ori dacă îi răzvrătește pe unii împotriva celorlalți", a citat învățătoarea din cartea preşedintelui Klaus Iohannis. 

De asemenea, învățătoarea a vorbit despre oferta Guvernului pentru cadrele didactice şi a dezvăluit ce salariu are după 30 de ani de muncă. 

Citeşte şi Părinţii se revoltă şi cer printr-o petiţie organizarea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat la datele fixate

"Câștig sub 5.000 lei, undeva la 4.200 și să știți că am fost foarte interesată să-mi calculez noul salariu după Ordonanța aprobată în 1 iunie de Guvernul domnului Ciucă. 

Dacă aplicăm ceea ce au spus dumnealor, cei 25% adică cei 1.000 lei brut, da, pe care ei vor să-i credem, că sunt 25% aplicat la salariul meu, pentru că nu este foarte greu să socotim la 4.000 lei, 25% înseamnă un sfert că eu sunt învățătoare.

Un sfert, adică o pătrime, împărțim la patru, ca să înțeleagă toată lumea, înseamnă 1.000 lei. Vorbesc de 4.000 lei net, nu brut. Deci ar fi trebuit să mi se mărească salariul cu 1.000 lei", a mai spus învăţătoarea. 

Întrebată ce ar trebui să se întâmple ca greva profesorilor să fie oprită pentru a nu periclita desfășurarea examenelor învățătoarea Alina Pătruț a spus:

"Atâta vreme cât Guvernul ne va acorda credit și ne va ne va lua în considerare cu adevărat și ne va restitui stima de care avem nevoie și demnitatea pe care avem nevoie să ne-o recâștigăm sunt convinsă că niciunul dintre colegii mei nu va spune că nu participă la examene.

Citeşte şi: Ce salariu încasează Carmen Iohannis ca profesoară. Soția președintelui câștigă mai mult din chirii

Avem colegi în grevă. Vorbesc de colegi din școala mea care au ambii copii în prag  de examene și la clasa a 8-a și la clasa a 12-a și sunt în grevă. Nu ne dorim să fim în stradă și nu ne dorim să strigăm demnitate.

Dar vreau să vă fac o paralelă între ce a însemnat condiția dascălului român în anii în care regele Carol I avea guvern și ministrul Educație era liberal, adică dl. Spiru Haret și ce avem acum.

Regele Carol I spunea primului ministru și este ușor de verificat lucrul acesta, deși unii spun că e o legendă, care spunea poți să pui la ministere pe cine dorești dar lasă-mi-l pe Spiru Haret la educație, că acolo este viitorul țării și cu asta nu ne jucăm acum", a spus Alina Pătruț, învățătoare de 30 de ani, la Antena 3 CNN. 

Cum şi-a rotunjit averea Klaus Iohannis

Conform ultimei declarații de avere, Klaus Iohannis câştigă aproape 6.000 lei din drepturi de autor, pentru cărțile pe care le-a scris, trei la număr, printre care și cea la care face referire învățătoarea Alina Pătruț.

Economii față de anul precedent, a făcut de 30.000 lei, iar acum, potrivit declarației de avere, are un cont de 200.000 lei, într-un cont de economii

Din salariu Klaus Iohannis a câștigat peste 181.000 lei, având un salariu de 15.162 lei pe lună.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis, pentru că are trei case și trei apartamente mai câştigă şi 44.389 de lei suma declarată din chirii.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"