Antena 3 CNN Be EU Noul program Erasmus+, aprobat de Parlamentul European. Va fi mai accesibil și mai inclusiv

Noul program Erasmus+, aprobat de Parlamentul European. Va fi mai accesibil și mai inclusiv

Eurodeputații au adoptat marți programul Erasmus+, ediția pentru perioada 2021-2027 a programului emblematic al Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport.

de Maria Zărnescu    |   

Totodată, eurodeputații au reușit să asigure fonduri suplimentare în valoare de 1,7 miliarde EUR în etapele finale ale negocierilor cu Consiliul.

Programul Erasmus+ va avea parte de o finanțare de peste 28 de miliarde de euro, bani proveniți din mai multe surse, comparativ cu cei 14,7 miliarde de euro, ce erau alocați în programul trecut.

"Erasmus+ este unul dintre programele Uniunii Europene ce dispune de o finanțare majorată în mod substanțial. El include multe schimbări și îmbunătățiri importante pentru a consolida și mai mult sentimentul european de apartenență și pentru a le oferi europenilor șanse mai bune de găsire a unui loc de muncă", a spus raportorul Milan Zver (PPE, Slovenia).

"Parlamentul va monitoriza îndeaproape modul în care este implementat programul Erasmus+. Dorim să ne asigurăm că devine mai favorabil incluziunii și că oferă șanse cât mai multor oameni", a adăugat acesta.

Cu ce va fi diferit noul program Erasmus+

Noul program Erasmus+ va extinde până la șase luni perioada pe care participanții la proiecte de educație pentru adulți o pot petrece în altă țară din blocul comunitar.

În noua varianta a programului, participanții ar urma să ajutați să se adapteze mai ușor la schimbările produse de tranziția verde și cea digitală, precum și după pandemia Covid-19, după cum se precizează într-un comunicat.

Mai mult decât atât, Parlamentul European afirmă că Erasmus+ va fi mai ușor de administrat. Va exista mai puțină birocrație pentru persoanele care se înscriu și vor fi implementate scheme de finanțare pentru organizațiile mici, precum organizații studențești sau organizații sportive.
 

Subiecte în articol: Erasmus program Parlamentul European
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei