Antena 3 CNN Actualitate Oana Zamfir, despre miliardele pe care austriecii le datorează statului român: "Tot nu le-a fost de ajuns"

Oana Zamfir, despre miliardele pe care austriecii le datorează statului român: "Tot nu le-a fost de ajuns"

Noi dezvăluiri făcute de jurnalistul Oana Zamfir despre miliardele pe care austriecii de la OMV îi datorează statului român, joi, în ziua în care are loc votul pentru aderarea României la Schengen.

de Georgiana Adam    |   

"OMV se întâlnise cu premierul României, cu domnul Ciucă, cerând două lucruri: să nu se mai aplice reducerea de 50 de bani pe litru de combustibil, din care companiile trebuie să susțină 25 de bani, dar, cel mai important, să nu se aplice OMV-ului legea offshore. 

Au tras foarte mult ca această lege să fie făcută așa cum au vrut ei. S-au făcut mari schimbări în această lege și tot nu le-am fost de ajuns. 

Ne întoarcem la calendar: OMS se întâlnește cu premierul, nu primește un răspuns pozitiv, iese ministrul austriac 18 noiembrie. 

Pe 21 noiembrie, CEO-ul OMV se duce la Palatul Cotroceni şi urmează OMV-ul să se hotărască dacă investește în Marea Neagră, așa cum s-a angajat sau nu. 

Și în urma acestui anunț al Palatului Cotroceni, OMV-ul răspunde că până la mijlocul anului viitor își va asuma angajamentul de a adopta decizia finală de investiție în perimetrul Neptun Deep. 

Toate guvernele României din 2004 încoace au plecat capul în fața OMV (...) așa de tare au jucat în România, au făcut ce-au vrut.

În 2014, când au expirat acei 10 ani și când noi trebuia să le mărim redevența, era Ponta premier și candidat la președinție? Să spună Ponta: i-a transmis OMV-ul, inclusiv prin ministrul Energiei de la momentul respectiv, să-și ia la revedere de la candidatura la președinție dacă le umblă la redevențe?", a spus jurnalistul Oana Zamfir, joi, la Antena 3 CNN.


 

Subiecte în articol: OMV Petrom legea offshore
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept