Antena 3 CNN Externe Primele imagini cu Papa emerit Benedict după moartea sa | Corpul neînsuflețit, așezat între Crucea lui Iisus și bradul de Crăciun

Primele imagini cu Papa emerit Benedict după moartea sa | Corpul neînsuflețit, așezat între Crucea lui Iisus și bradul de Crăciun

Imagini cu trupul neînsuflețit al Papei emerit Benedict au fost distribuite, duminică, de Dioceza din Roma.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Două fotografii în care apare corpul fostului Suveran Pontif au fost postate pe contul oficial de Facebook al organizației menționate.

În imagini, Benedict, în veșminte roșii specifice doliului papal, cu o mitră albă și un rozariu în mâini, este așezat cu capul spre un perete decorat cu un crucifix.

În stânga imaginii și a catafalcului se observă un brad de Crăciun.

În dreapta, poate fi remarcată scena nașterii Domnului.

Catafalcul este amplasat în centrul unei mici capele private a mănăstirii în care Benedict a locuit după ce și-a anunțat demisia, în 2013.

Potrivit presei internaționale, cardinalii s-au rugat lângă trupul fostului papă.

"Îl încredințăm astăzi Maicii Preasfinte pe iubitul papă emerit Benedict al XVI-lea ca să-l însoțească în trecerea sa din această lume la Dumnezeu", a spus Papa Francisc la Sfânta Liturghie celebrată duminică la Vatican.

Trupul neînsuflețit al Papei emerit Benedict al XVI-lea va fi depus, luni, în Bazilica San Pietro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Benedict, pe numele laic Joseph Ratzinger, a încetat din viață sâmbătă dimineață, la 95 de ani, într-o capelă de la Vatican.

Într-un testament spiritual publicat după moartea sa, Benedict - primul Papă care a demisionat în ultimii aproape 600 de ani - își cere iertare de la cei față de care a greșit, notează CNN.

Nu există sugestii care să arate că iertarea pe care o cere Benedict ar avea legătură cu faptul că i s-a imputat felul în care a gestionat acuzațiile privind abuzurile sexuale la adresa preoților catolici, adaugă sursa citată.

? Due immagini del Papa Emerito #BenedettoXVI che riposa nella cappella del Monastero Mater Ecclesiae. Copyright: Vatican Media

Publicată de Diocesi di Roma pe Duminică, 1 ianuarie 2023
Subiecte în articol: Benedict
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Raisa, fetiţa de 2 ani dispărută ieri din fața casei, a fost găsită moartă