Antena 3 CNN Actualitate Soțul gravidei lăsată să aștepte până i-a murit copilul în pântece a mai trecut printr-o astfel de tragedie: ”E a doua oară când pățesc așa ceva”

Soțul gravidei lăsată să aștepte până i-a murit copilul în pântece a mai trecut printr-o astfel de tragedie: ”E a doua oară când pățesc așa ceva”

Femeia de 26 de ani căreia i-a murit fătul în pântece la materinitatea Buftea face mărturii cutremurătoare.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Ea povesteşte că medicii i-au făcut operaţia de cezariană după 20 de ore de aşteptare deşi fusese internată de urgenţă.

Reprezentanţii spitalului au refuzat să dea detalii dar au transmis că au demarat o anchetă internă.

Andrada acuză medicii de la Spitalul Buftea că nu i-au făcut cezariană la timp şi că au lasat-o ore în şir să astepte într-o rezervă a materinităţii.

”Copilul a dat semene că nu e bine, de asta am și venit cu o zi înainte la camera de gardă, a dat semne, dar nu a fost scoasă.

Revolta mea este ca mi-a murit copilul și mi l-am dorit foarte mult și că nu a avut șansa să fie cu mama ei” a povestit la Antena 3 mămica. 

Părinţii caută cu disperare un răspuns pentru decesul fătului.

”Mi s-a spus ca fătul mort poate rezista până la 3 săptămâni mort, așa scrie în carte, în burtă. Mi s-a spus că poate așa a vrut Dumnezeu, sa fie o lectie pentru mine si pentru ei, Dumnezeu mi a dat acest copil si nu are cum sa vrea asa ceva” a mai povestit Soroceanu Elena.

Cum medicii nu le-au dat un răspuns, părinţii spun că au fost nevoiţi să depună o plângere la poliţie. Tatăl a mai trecut printr-o astfel de tragedie în urmă cu mulţi ani.

”E a doua oară când pățesc așa ceva și nici atunci nu am avut o explicație și nici acum.

O nepăsare, o neglijență, o lipsă totală de neprofesionalism. 

Lipsa de empatie nu are ce căuta în această meserie. 

Sper ca cei vinovați să plătească, să se facă dreptate. Cine a greșit să plătească” a spus și tatăl, Soroceanu Bogdan. 

Reprezentanţii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Buftea au transmis că a fost demarată o ancheată internă însă deşi au trecut aproximativ 3 luni de la aceste cercetări, nu au încă o conlcuzie.

”A fost interenată pentru investigatii, dar nu vă pot da mai multe legat de acest caz, cum s-a deruta acest caz.

Sigur că se vor lua măsuri dacă se constantă o culpa sau malpraxis, dar nu e confirmat” a explicat la Antena 3  directorul medical Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea, Matei Alexandru.

”Aici se pune problema.dacă decizia de a amâna încă o zi deși fătul era în viață. A fost corectă sau nu. Dacă se va dovedi că a fost incorectă, ei vor răspunde pentru ucidere din culpă.

Pedeapsa ar fi de la 2 la 7 ani și interzicerea dreptului de a mai profesa ca medic sau oricine va fi găsit vinovat acolo” a explicat avocatul Adrian Cuculis.

Pe lângă ancheta penală, sunt în curs cercetări şi la Direcţia de Sănătatea Publică şi se aşteaptă şi raportul necropsiei de la Institutul de Medicină Legală

Subiecte în articol: Buftea gravida
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă