Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Spitalele ar putea intra în incapacitate de plată din cauza facturilor la gaze și energie

Spitalele ar putea intra în incapacitate de plată din cauza facturilor la gaze și energie

Spitalele au început să aibă probleme mari la gaze și energie. Institutul Marius Nasta din Capitală ar fi putut ajunge în incapacitate de plată după ce a fost anunțat de furnizori că prețul energiei va fi aproape dublu.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, susține că dacă instituția nu ar fi primit ajutor de la Ministerul Sănătății și de la Casa de Asigurări ”nu ar fi reușit să depășească acest moment”:

„E un trend care se vede în toată societatea. Prețul este aproape dublu, dar este o creștere importantă care poate să afecteze managementul și echilibrul bugetului unui spital. Din fericire am avut discuții astăzi cu domnul Cseke Attila și s-au găsit soluții astfel încât orice creștere pe ceea ce înseamnă utilități va fi acoperită pentru spital, ceea ce creează o liniște pe care o putem transmite pacienților noștri. Venind la Institutul Marius Nasta vor avea condiții hoteliere adecvate pentru starea lor de sănătate. (...)

Fără un ajutor susținut din partea Ministerului Sănătății și Casei de Asigurări nu am fi reușit să depășim acest moment și nu vom reuși în continuare să depășim aceste momente.”, a spus Beatrice Mahler la News Hour with CNN.

Subiecte în articol: facturi spitale
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai