Antena 3 CNN International News Un important prezentator de radio antivaccinist a murit din cauza Covid-19. „A regretat că nu s-a vaccinat”

Un important prezentator de radio antivaccinist a murit din cauza Covid-19. „A regretat că nu s-a vaccinat”

Phil Valentine, un prezentator de emisiuni radio conservatoare în Nashville, care a pus la îndoială dacă este necesar ca toți oamenii să primească vaccinuri Covid-19, a murit sâmbătă, a anunțat angajatorul său, WWTN Radio, pe Twitter. Valentine avea 61 de ani.

de Alexandru Negrici    |   

„Vă rugăm să păstrați familia Valentine în gândurile și rugăciunile voastre”, a spus postul în tweet.

Moartea sa vine la mai mult de o lună după ce gazda a anunțat pentru prima dată că a fost diagnosticat cu Covid-19.

În cadrul programului său, Valentine a minimizat în mod repetat importanța vaccinării împotriva virusului, declarând în decembrie anul trecut că șansele sale personale de a muri din cauza Covid-19 sunt „probabil mult mai mici de 1%”.

Însă mesajul său s-a schimbat la sfârșitul lunii iulie, când familia sa a anunțat că Valentine a fost internat în „stare foarte gravă”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„Phil ar dori ca ascultătorii săi să știe că regretă că nu a fost mai vehement „pro-vaccin”și așteaptă cu nerăbdare să poată susține cu mai multă putere această poziție de îndată ce va fi înapoi în direct, ceea ce sperăm cu toții să fie în curând ", a scris fratele său, Mark Valentine, pe 22 iulie.

Mark Valentine i-a spus lui Alisyn Camerota, într-un interviu la CNN, pe 26 iulie, că fratele său se simte mai bine, dar încă respiră cu asistență.

"Recunoaște acum că el care nu a primit vaccinul a condus la decizia multora de a nu se vaccina. Și regretă acest lucru", a spus fratele prezentatorului, în interviu.

„Aceasta este o amenințare reală, este o adevărată criză de sănătate publică și dacă ar avea posibilitatea să o ia de la capăt ... atitudinea sa cavalerească nu ar fi precum cea pe care a avut-o și i-ar încuraja pe toți să se vaccineze", a adăugat el.

În urma știrilor despre moartea sa, mulți au împărtășit omagii pentru gazda radio.

„Maria și cu mine suntem profund întristați de pierderea lui Phil Valentine și ne rugăm pentru familia sa, în zilele dificile care urmează”, a scris guvernatorul Tennessee, Bill Lee, pe Twitter.

Cameron Sexton, președintele Camerei din Tennessee, a adăugat că Phil Valentine "a făcut diferența ca o voce conservatoare puternică".

"Tuturor o să ne fie dor de el! Rugăciunile noastre sincere și cele mai profunde simpatii se adresează familiei Valentine și familiei lui Phill de la radio", a scris Sexton.

Subiecte în articol: Nashville Phil Valentine antivaccinist
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor