Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Acest produs afectează grav rezistența organismului la boli

Acest produs afectează grav rezistența organismului la boli

S-a dovedit ştiinţific că zahărul scade imunitatea. "Nu era destul că zahărul îngrașă, îmbătrânește, face carii dentare și crește colesterolul în sânge. Acum aflăm că afectează grav rezistența organismului la boli", spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

de Silvia Preda    |   

Zahărul afectează grav rezistența organismului la boli. "Un studiu făcut de Universitatea Loma Linda din California a arătat că o doză de băutură răcoritoare, ce conține 7 lingurițe zahăr(30g) declanșează după numai 5 minute o scădere cu 35% a capacității de fagocitoză a globulelor albe responsabile de apărarea imunitară, efect ce durează câteva ore", a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Zahărul scade imunitatea

Consumul a 100g zahăr, cât conține un litru de suc, duce la o scădere dramatică de 97% a răspunsului imun!

"Concluzia: zahărul rafinat nu conține nici nutrienţi, nici oligoelemente, ci doar calorii goale.

El favorizează procesele oxidative și inflamatorii, crește nivelul de aciditate din organism, fragilizează țesuturile și sistemul imunitar.

Deci nu ne face viața mai dulce, ci doar ne “ruginește” mai repede", transmite Mihaela Bilic.

Subiecte în articol: zahar mihaela bilic
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
El este următorul sfânt al României, propus pentru canonizare în 2025