Antena 3 CNN Be EU Adina Vălean, detalii despre decizia CE de a susţine intrarea României în Schengen

Adina Vălean, detalii despre decizia CE de a susţine intrarea României în Schengen

Comisarul european Adina Vălean a prezentat la Antena 3 CNN cum vede în acest moment Comisia Europeană intrarea ţării noastre în spaţiul Schengen.

Adina Vălean, detalii despre decizia CE de a susţine intrarea României în Schengen
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Noi 2022   •   11:58

România este cu un pas mai aproape de Schengen, după decizia pe care a luat-o Colegiul Comisarilor UE.

"O dată în plus, Comisia își arată sprijinul pentru aderarea României, a Bulgariei și, mai nou, a Croației în spațiul Schengen. Se vorbește de infrastructura noastră performantă de frontieră, de profesionalismul înalt și dedicarea lucrătorilor de la graniţă, se vorbește de faptul că România respectă toate regulile privind drepturile omului, că are o structură foarte solidă privind protecția datelor şamd.

De asemenea, am reușit să introducem în acest raport și fraze care face referire la beneficiile pentru fluxurile de transport și coridoarele de transport europene privind intrarea intrarea României, Bulgariei și Croației.", a spus Adina Vălean.

Ea a mai precizat că întotdeauna Comisia Europeană a confirmat stadiul excelent de pregătire al României. 

"Aproape că suntem mai bine pregătiți decât țări mai vechi participante la spațiul Schengen. Deci nu asta este o problemă, noi știm foarte bine. De asemenea, de data aceasta a fost o campanie politică foarte susținută. România a făcut un lobby foarte intens tocmai pentru a arăta că este pregătită, că este dornică, că este un partener sigur, ceea ce se recunoaște și în raport. Se recunoaște faptul că se aduce o contribuție foarte importantă pentru securitate a granițelor Uniunii Europene", a mai explicat Adina Vălean.

Comisarul european al Transporturilor a punctat, de asemenea, că avem de a face cu o decizie subiectivă şi este greu de spus care va fi decizia finală cu privire la intrarea Românii în Schengen.

×
Subiecte în articol: Adina Valean
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close