Antena 3 CNN Be EU Adina Vălean: "România a luat proiectele de infrastructură de la capăt tot timpul. Dacă aș putea personal să pun mâna pe lopată aș face-o"

Adina Vălean: "România a luat proiectele de infrastructură de la capăt tot timpul. Dacă aș putea personal să pun mâna pe lopată aș face-o"

Adina Vălean, Comisarul pe Transporturi al Comisiei Europene a declarat pentru Antena 3 că proiectele de infrastructură durează în general, însă important este ca România să nu le ia de la capăt așa cum a făcut tot timpul.

Adina Vălean: "România a luat proiectele de infrastructură de la capăt tot timpul. Dacă aș putea personal să pun mâna pe lopată aș face-o"
Sursa foto: Antena 3
de Ioana Mircea    |    10 Sep 2022   •   13:07

Comisarul pe Transporturi al Comisiei Europene a declarat în emisiunea Be EU, difuzată pe Antena 3 că România are depuse proiecte pe infrastructură Uniunii Europene pentru a obține fonduri, însă ele sunt multe simultan și astfel se întârzie procedura de documentare.

"Proiectele de infrastructură durează. Important e să nu schimbi prioritățile și să o iei de la capăt tot timpul, ceea ce a făcut România atâția ani. Proiectele de infrastructură din România nu sunt gata dar se întâmplă De faptul că lucrurile ar fi întârziate, nu am nici o informare.

Singurul lucru pe care l-au spus experții mei a fost acela că sunt multe proiecte simultan și că dacă nu se accelerează să se obțină un sprijin suplimentar pe care noi îl facilităm de la alte companii de profil din Uniunea Europeană poate să întârzie procedura de documentare.

Am văzut că există o gândire destul de bună de a simplifica procedurile. Asta ne-a omorât întotdeauna. Să mai avem un pic răbdare ce pot să zic.Nu pot să fiu cinică.

Vă dați seama că nici mie nu-mi convine și simt o responsabilitate deosebită prin aceea că am primit acest portofoliu al Transporturilor față de concetățenii mei care zic bun, și acum și comisar de transporturi și tot n-am autostradă.

Dacă aș putea personal să pun mâna pe lopată aș face-o, dar tot ce pot să fac este să încerc să accelerez proceduri și să pun la dispoziție cât mai multă expertiză și experiență europeană pentru ca lucrurile să se miște", a declarat Adina Vălean.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close