Antena 3 CNN Be EU Alex Agius Saliba, europarlamentar: "Cele mai multe petiții pe care le primim la PE au legătură cu problemele de mediu"

Alex Agius Saliba, europarlamentar: "Cele mai multe petiții pe care le primim la PE au legătură cu problemele de mediu"

Cetăţenii europeni sunt foarte interesaţi de probleme de mediu. O arată şi numărul mare de petiţii pe care europarlamentarii le-au primit în ultimii patru ani de mandat. 

Alex Agius Saliba, europarlamentar: "Cele mai multe petiții pe care le primim la PE au legătură cu problemele de mediu"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Milena Niță    |    20 Apr 2024   •   10:20

De altfel, chestiunile legate de poluare sunt pe primul loc în rândul plângerilor depuse la Parlamentul European. 

Acestea sunt urmate de chestiuni precum drepturile minorităţilor, ale persoanelor din comunitatea LGBTQ sau ale persoanelor cu dizabilităţi. 

"Cele mai multe petiții pe care le primim au legătură cu problemele de mediu. Sunt o mulțime de probleme de mediu în mai multe state membre.

Sunt probleme legate de poluare, de construcții, de evaluări de impact asupra mediului, de drepturi fundamentale pentru cetățenii noștri, de libertatea de mișcare. 

De exemplu, am avut două petiții referitoare la dizabilități și la drepturile persoanelor cu handicap în statele membre. 

Suntem încă foarte în urmă în ceea ce priveşte problemele legate de LGBTQ și de recunoașterea drepturilor fundamentale ale minorităților în diferite state membre. 

Așadar, este un amestec divers de petiții, dar cred că numărul cel mai mare de petiții pe care le primim au legătură cu problemele de mediu", a spus Alex Agius Saliba, europarlamentar din Malta, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: be EU Alex Agius Saliba mediu
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close