Antena 3 CNN Be EU Alin Mituţa, despre banii europeni: "E o sumă colosală pentru România, dar există mereu posibilitatea să fie suspendate anumite fonduri"

Alin Mituţa, despre banii europeni: "E o sumă colosală pentru România, dar există mereu posibilitatea să fie suspendate anumite fonduri"

România va primi foarte mulţi bani europeni, atât din  PNRR, cât şi cadrul financiar multianual, o sumă "colosală", a apreciat europarlamentraul Alin Mituța, la Antena 3.

Alin Mituţa, despre banii europeni: "E o sumă colosală pentru România, dar există mereu posibilitatea să fie suspendate anumite fonduri"
de Georgiana Adam    |    02 Oct 2021   •   11:52

"Sunt foarte mulţi bani europeni care vor veni în România.

Avem, pe de-o parte, PNRR, de 29 miliarde euro, apoi avem fondurile pentru agricultură din cadrul financiar multianual de 22 de miliarde de euro, o sumă colosală pentru România. 

Alin Mituţa: "E o sumă colosală pentru România"

Cred că e şi o ocazie de reforme, o ocazie ca în următorii şapte ani să folosim într-adevăr aceşti bani pentru a face reforme în ce priveşte economia, statul.

Pentru următoarea perioadă financiară sunt nişte priorităţi mari la nivel european pe care şi România trebuie să le respecte", a spus europarlamentraul Alin Mituța, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

Totuşi, e nevoie ca priorităţile să fie respectate, având în vedere că există şi riscul ca unii bani să fie suspendaţi, atenţionează europarlamentarul.

Mituţa: "Există mereu posibilitatea să fie suspendate anumite fonduri"

"Spre exemplu, avem o alocare foarte concretă pentru digitalizare, reforme care ţin de Green Deal, iar ele vin şi cu nişte obiective foarte clare care trebuie duse într-un plan cât mai concret.

Există mereu posibilitatea să fie suspendate anumite fonduri", a completat Mituţa.
 

×
Subiecte în articol: be EU Alin Mituţa bani europeni
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close