Antena 3 CNN Be EU Alin Mituţă, europarlamentar Renew Europe: "Un embargo total pe importurile de gaz, petrol şi cărbune din Rusia"

Alin Mituţă, europarlamentar Renew Europe: "Un embargo total pe importurile de gaz, petrol şi cărbune din Rusia"

Alin Mituţă, europarlamentar Renew Europe, a dezvăluit, într-un Live pe pagina de Facebook Be EU cu Sabina Iosub, care sunt măsurile suplimentare pe care Europa le-ar putea lua pentru a determina Rusia să se retragă din Ucraina.

Alin Mituţă, europarlamentar Renew Europe: "Un embargo total pe importurile de gaz, petrol şi cărbune din Rusia"
Sursa foto: Antena 3
de Sabina Iosub    |    06 Apr 2022   •   14:08

"Au fost foarte multe pachete de sancţiuni deja adoptate cu privire la Rusia şi Belarus, dar masacrul de la Bucha şi din alte localităţi, Irpin, au oripilat lumea vestică şi cred că pe toată lumea. Acum, întrebarea se pune: ce alte măsuri putem să luăm în aşa fel încât să determinăm Rusia să se retragă.

Despre asta este vorba acum în Parlamentul European, asta discutăm săptămâna asta la Strasbourg. Ce măsuri suplimentare putem să luăm ca să determinăm Rusia să se retragă şi aici sunt mai multe măsuri care sunt pe masă.

Cea mai importantă cred că este, de departe, un embargo total pe importurile în Uniunea Europeană de gaz, petrol şi cărbune.

Dacă nu reacţionăm în comun atunci măsurile pe care un număr de state membre le-ar lua ar fi mai puţin eficiente şi atunci încercăm să găsim soluţii pentru ca toate ţările Uniunii Europene să meargă în aceeaşi direcţie. Şi aici sunt veşti bune şi din ţările care până acum se opuneau unor măsuri mai dure, inclusiv Germania.

Avem pachetul de măsuri pe care l-a prezentat Ursula von der Leyen, care include, spre exemplu, partea de embargo pentru importurile de cărbune, care deja e un lucru bun, dar este cea mai puţin eficientă din cele trei embargouri pentru produse energetice pe care le putem propune. Noi importăm, în fiecare zi, din Rusia între 600 de milioane şi un miliard de euro în gaz, cărbune şi petrol", a declarat europarlamentarul Adrian Mituţă.

in direct din Strasbourg

Alin Mituta vorbeste in direct la Be EU despre prioritatile Parlamentului European

Publicată de Be EU pe Marţi, 5 aprilie 2022

×
Subiecte în articol: be EU Alin Mituţa
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close