Antena 3 CNN Be EU Ana Birchall, întâlnire la nivel înalt: parteneriatul româno-german, foarte important

Ana Birchall, întâlnire la nivel înalt: parteneriatul româno-german, foarte important

Ana Birchall, întâlnire la nivel înalt: parteneriatul româno-german, foarte important
Sursa foto: Foto: Facebook/Ana Birchall
08 Mar 2017   •   18:58

 Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a avut o întrevedere cu Michael Roth, ministru de stat pentru Europa în cadrul MAE german, marţi, la Bruxelles, în marja participării la reuniunea Consiliului Afaceri Generale, ocazie cu care cei doi au vorbit despre viitorul UE şi perspectivele Uniunii în contextul Brexit. 

Întrevederea a prilejuit şi un schimb de opinii consistent cu privire la pregătirile pentru preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE, migraţia, MCV,

Ana Birchall a subliniat importanţa deosebită a parteneriatului româno-german şi a cooperării pe teme de interes actual pe agenda europeană. 

În privinţa procesului de reflecţie privind viitorul UE şi în perspectiva Summitului aniversar de la Roma din 25 martie, oficialul român a reiterat accentul acordat de ţara noastră pentru consolidarea şi redinamizarea construcţiei europene, în baza unor abordări inclusive în plan UE.


În acest sens, ministrul delegat Ana Birchall a subliniat că "UE rămâne un proiect indispensabil pentru noi toţi", abordarea României în dezbaterea privind viitorul Europei fiind centrată pe această idee de bază.

"România este pe deplin deschisă să coopereze cu statele membre promotoare ale integrării europene pentru susţinerea unui proiect european consolidat, în baza respectului pentru principiile şi valorile sale fundamentale. Suntem de acord cu necesitatea reformei instituţiilor europene, însă aceasta nu se poate face sacrificând unitatea europeană. Nu avem nevoie de o Europă cu mai multe viteze, ci de o Europă care să ne unească cu mai mult angajament politic şi voinţă de a acţiona împreună, în baza valorilor europene, pentru a soluţiona provocările actuale care nu pot fi depăşite decât prin efortul comun al statelor membre şi al instituţiilor europene deopotrivă", a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, 

Această rubrică este realizată cu sprijinul unui grant acordat de Parlamentul European

×
Subiecte în articol: be EU Ana Birchall MCV
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close