Antena 3 CNN Be EU Angajamentul luat de România la Bruxelles. Corina Creţu: "E o utopie. Cred că o să pierdem banii. Sunt lucruri irealizabile"

Angajamentul luat de România la Bruxelles. Corina Creţu: "E o utopie. Cred că o să pierdem banii. Sunt lucruri irealizabile"

Europarlamentarul Corina Creţu a explicat sâmbătă, la Antena 3 CNN, cum poate ţara noastră să optimizeze PNRR, dar s-a arătat sceptică în ce priveşte absorbţia banilor europeni.

Angajamentul luat de România la Bruxelles. Corina Creţu: "E o utopie. Cred că o să pierdem banii. Sunt lucruri irealizabile"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    24 Dec 2022   •   16:43

În plus, Corina Creţu mai spune că în jaloanele PNRR ţara noastră s-a angajat la lucruri "absolut irealizabile".

"Este o oportunitate istorică pentru România, este vorba de aproape 30 de miliarde de euro.

Din păcate, aşa cum procesul de nerealizare a acestui plan a fost netransparent, şi modul de implementare este destul de netransparent.

Citeşte şi: Un român nu a mai plătit de 15 ani facturi. Trăieşte fericit, nu are restanţe şi îşi produce singur curentul şi căldura

E trist că în România, cele două forţe politice aflate la guvernare dau vina una pe alţii pentru neîndeplinirea jaloanelor fără să-şi da seama că la Bruxelles se vorbeşte că e important ca toată lumea să pună umărul să îndeplinească acele condiţii.

Corina Creţu: "Unele lucruri sunt absolut irealizabile. Îmi e foarte teamă că o să pierdem banii"

E un spaţiu de timp foarte scurt pentru îndeplinirea obiectivelor. Toate contractele trebuie făcute până în 2024 şi realizarea tuturor obiectivelor până în decembrie 2026. Şi sunt lucruri greu de făcut.

Cred că ar trebui să aducem argumente privind întârzierile istorice pe care România le are şi faptul că unele lucruri sunt absolut irealizabile.

Creţu: "România s-a angajat să treacă toată ţara la maşini electrice până în 2023"

De pildă, ce s-a scris acolo, trecerea până în anul 2030 în toată ţara, în toate comunele şi satele la maşini electrice, eu cred că este o utopie. Trebuie ţinut cont şi de mentalităţile din România.

S-au făcut lucruri, sunt şi lucrurile care s-au realizat din jaloane (...).

Îmi e foarte teamă că o să pierdem banii", a spus europarlamentarul Corina Creţu, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close