Antena 3 Be EU Antitrust: Tribunalul confirmă decizia Comisiei Europene în cauza Google Search

Antitrust: Tribunalul confirmă decizia Comisiei Europene în cauza Google Search

de Redacția Antena 3    |    10 Noi 2021   •   17:36
Antitrust: Tribunalul confirmă decizia Comisiei Europene în cauza Google Search
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / Roses Nicolas/ABACA

Miercuri, 10 noiembrie, Tribunalul a confirmat decizia Comisiei din iunie 2017 potrivit căreia Google a abuzat de poziția sa dominantă pe piață ca motor de căutare generală.

Astăzi, 10 noiembrie, Tribunalul a confirmat decizia Comisiei din iunie 2017, potrivit căreia Google a abuzat de poziția sa dominantă pe piață ca motor de căutare generală, favorizând propriul serviciu de comparare a prețurilor față de serviciile concurente de comparare a prețurilor, potrivit unui comunicat al CE.

Google afișa propriul serviciu în mod vizibil ca primă opțiune sau în partea de sus a primei pagini cu rezultatele căutării, indiferent de calitatea sau relevanța acestuia, în timp ce serviciile concurente erau retrogradate pe pagina 4 sau după aceasta, unde nici măcar nu erau văzute. Hotărârea de astăzi transmite mesajul clar că Google a încălcat dispozițiile legale și oferă claritatea juridică necesară pentru piață.

Compararea prețurilor produselor le oferă consumatorilor un serviciu important, într-un moment în care comerțul electronic a devenit din ce în ce mai important pentru comercianții cu amănuntul și consumatori. Întrucât, în prezent, serviciile digitale au devenit omniprezente în societatea noastră, consumatorii ar trebui să poată conta pe acestea pentru a face alegeri imparțiale și în cunoștință de cauză.

Comisia va continua să facă uz de toate instrumentele de care dispune pentru a aborda chestiunea rolului marilor platforme digitale de care companiile și utilizatorii depind pentru a avea acces la utilizatorii finali și, respectiv, la serviciile digitale. Asigurarea respectării normelor antitrust este însoțită de acțiunea legislativă prin care UE abordează aspecte specifice care depășesc cadrul legislației în materie de concurență.

În acest sens, propunerea Comisiei de regulament privind Actul legislativ privind piețele digitale, menit să asigure echitatea și contestabilitatea, se dezbate în prezent în cadrul Parlamentului European și al Consiliului. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close