Antena 3 CNN Be EU Avertismentul Comisarului European pentru Afaceri Interne: ”Trebuie să ne pregătim pentru multe milioane de refugiați”

Avertismentul Comisarului European pentru Afaceri Interne: ”Trebuie să ne pregătim pentru multe milioane de refugiați”

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Yiva Johansson, a fost invitat la emisiunea Be EU pentru a discuta despre modul în care Uniunea Europeană gestionează criza refugiaților ucraineni.

Avertismentul Comisarului European pentru Afaceri Interne: ”Trebuie să ne pregătim pentru multe milioane de refugiați”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    12 Mar 2022   •   11:34

Yiva Johansson a explicat că valul de migranți va crește în perioada următoare:

„Lucrurile se înrăutățesc în Ucraina. Războiul continuă, bombele cad, cred că trebuie să fim pregătiți pentru mult mai multe milioane care vor fugi din Ucraina și vor avea nevoie de protecție în Uniunea Europeană.”

Întrebată cum se organizează Uniunea Europeană pentru a ajuta valurile de refugiații ucraineni care vor urma, Yiva Johansson a răspuns:

„Am înființat o platformă de solidaritate, în cadrul directivei pentru protecție temporară, unde statele membre își împart între ele capacitățile.

Am luat o decizie în cadrul Comisiei de a pune la dispoziție fonduri pentru educație, pentru adăposturi, pentru nevoile imediate care trebuie acoperite.

(...) Avem suficienți bani pentru situația imediată, dar, din păcate, cred că trebuie să ne pregătim pentru o situație care va dura foarte mult timp. Vom avea nevoie de noi fonduri. Pentru nevoile imediate, avem fonduri alocate.”

Urmăriți interviul integral cu Yiva Johansson pentru Be EU:

 

 

×
Subiecte în articol: refugiati Ucraina
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close