Antena 3 CNN Be EU Câți bani a cheltuit România din fondurile europene obținute. Corina Crețu: "Suntem la coadă"

Câți bani a cheltuit România din fondurile europene obținute. Corina Crețu: "Suntem la coadă"

Europarlamentarul Corina Crețu a vorbit pentru Antena 3 CNN despre banii europeni din România. Potrivit acesteia, situația plăților este una alarmantă.

de Ioana Mircea    |    01 Iul 2023   •   10:09

Corina Crețu, europarlamentar, a tras un semnal de alarmă în cadrul emisiunii Be EU cu privire la fondurile europene din țara noastră. Aceasta susține că există bani, însă România, preferă să nu îi cheltuie.

"Sunt foarte îngrijorată, pentru că pe hârtie suntem cam la media europeană, dar în ceea ce privește plățile, suntem la coadă. S-au făcut plăți de 210 milioane de euro, din cele 6,35 de miliarde, care au intrat în bugetul ministerului Finanțelor din PNRR.

Deci practic am cheltuit 3,3% din banii intrați deja în cont și 0,8% din suma totală, amintind că banii mai pot fi folosiți doar până în decembrie 2026. Ministerul de Finanțe a ales să țină banii la Banca Națională Română, să îi folosească doar pentru plata contractelor din PNRR și nu i-a băgat în circuitul de plăți publice, așa cum au făcut alte state.

Sunt foarte mulți bani împrumutați în timp ce avem bani care nu se cheltuie. Guvernul trebuie să înțeleagă că aceste oportunități sunt unice", a declarat Corina Crețu.
 

×
Subiecte în articol: be EU fonduri europene
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close