Antena 3 Be EU Be EU: Acord istoric pentru Brexit. Ce urmează?

Be EU: Acord istoric pentru Brexit. Ce urmează?

15 Noi 2018   •   11:00
Be EU: Acord istoric pentru Brexit. Ce urmează?

Guvernul britanic și-a dat acordul asupra draftului ce a fost convenit între partea britanică și statele membre ale Uniunii Europene.

”Este un pas decisiv care ne va permite să avansăm și să finalizăm acordul. Cred că proiectul de acord privind ieșirea din UE este cel mai bun posibil”, a declarat Theresa May.

Declarația premierului britanic survine după discuțiile apărute cu privire la Irlanda și Irlanda de Nord.

”Acordul va acoperi toate elementele ieșirii Marii Britanii din Unieiunea Europeană: drepturile cetățenilor, aranjamentele financiare, perioadele de tranziție, guvernanța, protocoalele cu Irlanda, Gibraltar și Cipru, precum și alte probleme de separare”, spune Comisia Europeană.

Ce urmează:

Negociatorii din UE și Marea Britanie își vor continua activitatea cu privire la declarația politică privind cadrul pentru viitoarea relație pe baza documentului aprobat.

Președintele Consiliului European e cel care decide când și dacă va convoca un consiliu European al celor 27 de state.

Pentru UE, Consiliul Uniunii Europene trebuie să autorizeze semnarea acordului de retragere, înainte de a-l transmite Parlamentul European pentru aprobarea sa.

Regatul Unit trebuie să ratifice acordul în conformitate cu propriile sale aranjamente constituționale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close