Antena 3 CNN Be EU Be EU. Peste cinci miliarde de euro pentru România. Nu trebuie decât să ne facem treaba

Be EU. Peste cinci miliarde de euro pentru România. Nu trebuie decât să ne facem treaba

Be EU. Peste cinci miliarde de euro pentru România. Nu trebuie decât să ne facem treaba
15 Iul 2017   •   17:45

Miliarde de euro ar putea ajunge în România, în fonduri de dezvoltare și coeziune, bani europeni disponibili. Nu trebuie decât ca noi să ne facem treaba.

”În premieră, am reușit deblocarea a 600 de milioane de euro, fonduri de infrastructură și de mediu. Săptămâna aceasta vor deveni disponibili efectiv”, a anunțat premierul Mihai Tudose, zilele trecute, într-un interviu exclusiv acordat Antenei 3.

'E important să ne batem pentru această politică regională. Sigur că sunt ţări care au devenit mai egoiste şi care nu îşi arată solidaritatea faţă de alte state. Eu cred că suntem o stradă cu dublu sens, în care fiecare trebuie să-şi arate solidaritatea atunci când fiecare are nevoie. Cred că vizibilitatea este foarte importantă. Mulţi dintre locuitori descoperă că anumite proiecte au fost finanţate din bani europeni. Chiar eu am descoperit surprinsă multe lucruri făcute pe fonduri europene. Există această tendinţă să se spună că tot ceea ce vine rău vine de la Bruxelles şi ceea ce este bine vine de la autorităţile naţionale. Acest joc trebuie să înceteze şi eu vă asigur că voi face tot ce pot pentru a susţine Politica de Coeziune. Bani există la Bruxelles, aşteptăm proiecte de calitate, mature, gata de a fi implementate. Totuşi, sunt optimistă fiindcă nu avem altă şansă. Fiecare ţară a întâmpinat dificultăţi în lansarea acestei Politici de Coeziune. Anul 2017 este un an crucial pentru România în privinţa fondurilor structurale', a subliniat comisarul european Corina Creţu.

”Suntem în situația în care autoritățile din România trebuie să fie acreditate. Avem motive să credem că în 2017 să putem avea o absorbție de 5% în termeni absoluți. Trebuie să fim atenți cum ne pregătim, pentru a ne asigura că nu vom pierde bani, așa cum s-a întâmplat în trecut” a spus europarlamentarul Victor Boștinaru, sâmbătă, la Be EU.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close