Antena 3 CNN Be EU Be EU. Președintele Comisiei de Sănătate, despre importanța vaccinării copiilor: „Este îngrijorător”

Be EU. Președintele Comisiei de Sănătate, despre importanța vaccinării copiilor: „Este îngrijorător”

Be EU. Președintele Comisiei de Sănătate, despre importanța vaccinării copiilor: „Este îngrijorător”
28 Apr 2018   •   10:11

Europarlamentarul Adina Vălean, președintele Comisiei de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară, a vorbit despre sistemul medical din România.

„Să știți că dintre politicile pe care le avem în atribuții, sănătatea e cel mai slab reprezentată pentru că ea ține de politicile naționale. La nivelul UE, există un program pentru politicile de sănătate, dar în perspectiva următoarei construcții financiare pe șapte ani, cum se face în UE, sunt discuții aprinse dacă acest program să rămână ca atare sau să fie inclus în piața comună. Ar însemna ca serviciile de sănătate să fie considerate ca niște servicii și mai puțin ca niște servicii structurale. Noi mai mult discutăm lucrurile care au impact și care se regăsesc statistic la nivelul întregii Uniuni Europene. Colaborăm foarte bine cu Organizația Mondială a Sănătății”, a afirmat europarlamentarul

Adina Vălean a vorbit și despre importanța vaccinării copiilor.

„În această toamnă vom avea discuții despre rezistența microbiană. Încercăm să rezolvăm prin politici publice rezistența microbiană. Al doilea lucru e trendul acesta european care se regăsesște în toate statele membre, și anume ezitarea familiilor în ceea ce privește vaccinarea copiilor. Este îngrijorător ca fenomen pentru Organizația Mondială a Sănătății, pentru Comisia Europeană, pentru toată lumea fiindcă, de exemplu, bolile copilăriei sunt acum din nou focare destul de importante. Eu, personal, cred că e foarte important să facem campanii și să convingem oamenii să-și vaccineze copiii. Vaccinurile au salvat foarte multe vieți. Fără ele, nici nu știm unde ar fi fost populația lumii”, a spus europarlamentarul.

×
Subiecte în articol: Adina Valean vaccinare
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close