Antena 3 CNN Be EU Be EU. România, cele mai mici cheltuieli la capitolul sănătate

Be EU. România, cele mai mici cheltuieli la capitolul sănătate

Be EU. România, cele mai mici cheltuieli la capitolul sănătate
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
23 Noi 2019   •   10:07

Indexul European al Consumatorului de Sănătate a clasat România printre statele care își tratează cel mai prost pacienții.

La analiza realizată în 35 de țări au fost luate în calcul drepturile și informarea pacienților, timpii de așteptare pentru tratament, rezultatele tratamentelor și prevenția.

Speranța de viață în România este cu aproximativ 6 ani sub media europeană, iar cauzele sunt multiple: de la mediul în care trăim, la ceea ce mâncăm, sau la cum prevenim bolilele.

Abordarea referitoare la accesul la servicii de sănătate trebuie schimbată radical, susţine medicul și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru, invitatul jurnalistei Sabina Iosub, sâmbătă, la Be EU.

Acesta consideră că drepturile pacienţilor sunt ignorate prea des, chiar la nivelul întregii Uniuni Europene, iar situaţia trebuie remediată.

„Eu îmi doresc ca pacientul să fie tratat în același mod la Iași, în Covasna, la Berlin sau Bruxelles. Să existe același standard unic european de sănătate, care la nivel de nevoi fundamentale să fie același pentru orice cetățean european”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

„Suntem o echipă de medici care lucrăm pe acest proiect. Acestea pot fi rezolvate prin fonduri de coeziune, prin alocare suplimentară de fonduri europene. Fiecare țară poate să vină cu ceva în plus”, a mai adăugat Tudor Ciuhodaru.

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru be EU
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close