Antena 3 CNN Be EU Be EU. Transportul integrat, tot mai aproape de realitate. Europarlamentar: Acum poți avea biletul pe telefon

Be EU. Transportul integrat, tot mai aproape de realitate. Europarlamentar: Acum poți avea biletul pe telefon

Be EU. Transportul integrat, tot mai aproape de realitate. Europarlamentar: Acum poți avea biletul pe telefon
28 Iul 2018   •   10:00

Deja în Parlamentul European se discută despre transport integrat. Curând, vom ajunge să cumpărăm un singur bilet cu care să putem circula atât cu trenul, dar și cu autobuzul sau tramvaiul. 

Digitalizarea a intrat puternic și în zona transporturilor. Acum, discuțiile se poartă pe felul în care ar trebui să funcționeze aplicațiile și cum ar trebui legiferate ele.

Totodată, europarlamentarii acordă o atenție sporită drepturilor pe care pasagerii le au, indiferent de țara din care provin, așa să sunt așteptate noi schimbări și în această zonă.

„Cred că vor fi multe schimbări în viitorul apropiat și se produc deja. Poți avea bilet pe telefonul mobil, iar pe viitor vom merge către bilete integrate, ceea ce înseamnă că poți avea pe mobil, un bilet de tren, de autobuz, poți plăti un taxi... Orice mijloc de transport care te poate duce din punctul A, în punctul B. Deocamdată, transporturile sunt oarecum rupte unele de altele, pe diferite sectoare, ceea ce înseamnă că, dacă iei un bilet de avion, ai doar bilet de avion, dar, poate, pe viitor, va fi întreaga călătorie. Ca oameni care fac legea, avem o îndatorire, dar și companiile private au o răspundere. Pentru noi este important că creăm un cadru legislativ european, care să le permită lor să opereze în Europa, dar respectând anumite reguli, de pildă, reguli sociale”, a spus Barneschi, europarlamentar. 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close