Antena 3 Be EU Be EU: Unde e România în noile jocuri politice europene?

Be EU: Unde e România în noile jocuri politice europene?

29 Mai 2017   •   17:42
Be EU: Unde e România în noile jocuri politice europene?

Sabina Iosub a prezentat, la rubrica Be EU, de la Antena 3, impactul declarațiilor cancelarului german Angela Merkel, după summitul G7, unde a afirmat că "vremea în care ne puteam baza pe deplin unii pe alţii aproape s-a încheiat", făcând aluzie la relaţia dintre Europa şi SUA.

"Noi, europenii, trebuie să ne luăm destinul în mâini", a declarat duminică, la Munchen, cancelarul german Angela Merkel după summitul G7 de sâmbătă marcat de tensiuni între preşedintele american Donald Trump şi aliaţii săi occidentali. 

”Un lucru este clar. Dacă Angela Merkel dă semnalul de uniune și mai puternică a UE, trebuie să vedem ce pas va face România. Oare Angela Merkel își dorește să conducă UE? Nu că Germania și Franța nu ar face-o deja, dar ne reamintim de acele discuții privind Europa cu mai multe viteze. Ia viteză acum Angela Merkel?”, a întrebat Sabina Iosub, arătând că doar clasa politică din România ar putea interveni acum pentru a se asigura că țara noastră nu va ajunge la periferia Europei.


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close