Antena 3 CNN Be EU Be EU: Uniunea Europeană impune reguli dure marilor companii. „Banii să fie impozitați acolo unde sunt făcuți”

Be EU: Uniunea Europeană impune reguli dure marilor companii. „Banii să fie impozitați acolo unde sunt făcuți”

Be EU: Uniunea Europeană impune reguli dure marilor companii. „Banii să fie impozitați acolo unde sunt făcuți”
Sursa foto: Foto: Antena 3
05 Iun 2017   •   10:16

Uniunea Europeană impune reguli dure marilor companii. Concret, liderii europeni au făcut încă un pas în direcția prevenirii evitării obligațiilor fiscale, arată Sabina Iosub, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

Pe 29 mai, Consiliul a adoptat o directivă cu scopul de a nu permite grupurilor de întreprinderi să exploateze diferențele dintre două sau mai multe jurisdicții fiscale pentru a-și reduce obligațiile fiscale generale. 

”Scopul nostru este să abordăm una dintre principalele practici pe care întreprinderile multinaționale le-au conceput pentru a-și reduce obligațiile fiscale”, a declarat Edward Scicluna, ministrul finanțelor din Malta, țară care deține în prezent președinția Consiliului. 

Invitată în emisiunea de la Antena 3, Ana Gomes, europarlamentar portughez, a afirmat că directiva a plecat de la premisa că banii trebuie impozitați acolo unde sunt făcuți, argumentând că sistemul actual este destul de nedrept.

”De ce multinaționalele care au toate celelalte avantaje, să mai beneficieze și de avantajele unei taxări mai mici, față de companiile mici și mijlocii. Comisia a spus că, în Europa, companiile mici și mijlocii plătesc, în medie cu 30% mai multe taxe decât companiile mari, pentru că acestea pot angaja avocați, contabili care să folosească sistemul de companii off-shone și toată această structură complexă pentru a găsi găurile din sistem. 

 

×
Subiecte în articol: be EU Sabina Iosub multinationale
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close