Antena 3 CNN Be EU Be EU. Uniunea Europeană întăreşte securitatea frontierelor

Be EU. Uniunea Europeană întăreşte securitatea frontierelor

Be EU. Uniunea Europeană întăreşte securitatea frontierelor
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
18 Apr 2019   •   11:17

Europa are peste 13 000 km de frontiere externe pe uscat și aproape 66 000 km pe mare. Pentru a consolida aceste frontiere, Parlamentul revizuiește Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă. Conform planurilor, până în 2027, Agenția va avea un nou cadru de 10 000 de angajați. Agenții vor avea sarcina de a controla granițele, de a combate criminalitatea organizată și de a gestiona migrația.

Am dori ca cetățenii noștri să beneficieze în continuare de libertate de mișcare la frontierele interne. Trebuie să asigurăm securitatea frontierelor externe. Acesta este scopul pe care îl urmărește această agenție și regulamentul. În cazul unei situații de urgență, cum ar fi criza migranților din 2015, țările vor putea invoca forța de intervenție rapidă pentru asistență.

Modificările vor viza introducerea unor observatori ai drepturilor fundamentale, pentru a se asigura că agenția respectă drepturile omului, în special atunci când se ocupă de migranți sau de solicitanți de azil. Trebuie să fim corecți cu cei care merită protecție, aspri cu cei care se hrănesc pe seama celor vulnerabili și fermi cu cei care doresc să încalce regulile.

În ceea ce privește persoanele care au încălcat normele privind imigrația, Agenția va sprijini guvernele UE pentru: identificarea migranților ilegali, obținerea documentelor de călătorie necesare și facilitarea returnării acestora.

×
Subiecte în articol: Securitate frontiere Sabina Iosub be EU
Parteneri
Când intră pensiile în octombrie. Anunţul şefului Casei de Pensii
x close