Antena 3 CNN Be EU Be Eu: Uniunea Europeană trage un semnal de alarmă. Carmen Avram: Trebuie să ne adaptăm. Vom fi marginalizați altfel

Be Eu: Uniunea Europeană trage un semnal de alarmă. Carmen Avram: Trebuie să ne adaptăm. Vom fi marginalizați altfel

România a ajuns din nou subiect de dezbateri în Parlamentul European. Deputații europeni au cerut la unison interzicerea exporturilor de animale vii și înăsprirea legislației în domeniu. Solicitarea lor vine după ce nava încărcată cu peste 14.000 de oi s-a scufundat la scurt timp după ce a pelcat din portul Midia.

Be Eu: Uniunea Europeană trage un semnal de alarmă. Carmen Avram: Trebuie să ne adaptăm. Vom fi marginalizați altfel
21 Dec 2019   •   10:14

Au fost mulți care au spus că nu doar în România se întâmplă astfel de incidente și că e important că odată ce se știe despre aceste situații să se modifice legislația pentru că fie nu e suficientă, fie nu e bine aplicată. Au fost și europarlamentari care au cerut o comisie de anchetă în acest caz și chiar sancțiuni pentru România. În urma intervenției din portul Midia, autoritățile române au fost dur criticate pentru că au reușit să salveze doar 250 de animale. 

Epava cu animalele moarte se află încă în apă. Activiștii de mediu avertizează că epava a ajuns un focar de infecție.

”E un semnal care trebuia dat pentru că noi, ca țară, indiferent de cine ne guvernează, trebuie să ne trezim într-o zi și trebuie să înțelegem că trăim o realitate în care valorile s-au schimbat, principiile s-au schimbat și dacă nu ne adaptăm și nu le respectăm vom fi marginalizați. Suntem și așa la marginea Uniunii Europene, din punct de vedere geografic, cred că nu vrem să fim și din punctul de vedere al valorile. Ceea ce se întâmplat în Constanța e o tragedie fără seamă și nu cred că vreun român a rămas indiferent la acele imagini. Această tragedie, e ultima dintr-o serie lungă de evenimente tragice pe alocuri, care au avut ca victime animalele, care au fost crescute cu drag”, a declarat Carmen Avram la Be EU.

×
Subiecte în articol: be EU carmen avram
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close