Antena 3 Be EU Care sunt prioritățile Parlamentului European în 2022

Care sunt prioritățile Parlamentului European în 2022

de Sabina Iosub    |    09 Ian 2022   •   21:17
Care sunt prioritățile Parlamentului European în 2022
Sursa foto: Antena 3

Care sunt prioritățile parlamentarilor europeni în acest an aflăm de la Jaume Duch, Purtătorul de cuvânt și Director de Comunicare al Parlamentului European, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate Antenei 3.

Punctul principal pe agenda Parlamentului European în 2022 rămâne refacerea în urma consecințelor COVID, atât din punct de vedere sanitar, cât și din perspectiva economică și socială. 

Așa cum se știe, s-a luat decizia de a se crea un plan de refacere la nivel european, care este un plan masiv de investiții al UE în toate statele membre. Acest plan trebuie să fie pus în aplicare în acest an, dar și în 2023 și 2024.

În următoarele luni, Parlamentul European se va concentra pe supervizarea acestor planuri, asigurându-se că ele sunt aplicate corect iar investițiile chiar se fac și că există instrumentele necesare la nivelul Comisiei pentru a coordona activitatea statelor membre.

Parlamentul European se va asigura că cele 750 miliarde de euro nu vor fi doar cheltuite, ci și investite, că acești bani vor ajuta la transformarea economiilor și societăților noastre și, de asemenea, viața cetățenilor va fi îmbunătățită.

La fiecare șase luni, Comisia Europeană va analiza care sunt rezultatele banilor investiți și dacă statele respectă ceea ce e trecut în plan.

×
Subiecte în articol: Parlamentul European Jaume Duch
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close