Antena 3 CNN Be EU Comisarul european pentru mediu crirică România în problema poluării: "Progresele au fost foarte mici în implermentarea legislaţiei UE"

Comisarul european pentru mediu crirică România în problema poluării: "Progresele au fost foarte mici în implermentarea legislaţiei UE"

Comisarul european Virginijus Sinkevičius, responsabil pentru mediu, oceane și pescuit, critică România pentru modul lent în care a implementat ţara noastră legislaţia UE în domeniul mediului.

Comisarul european pentru mediu crirică România în problema poluării: "Progresele au fost foarte mici în implermentarea legislaţiei UE"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    12 Apr 2022   •   12:57

 Înaltul oficial a avut o întâlnire cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, iar astăzi urmează să se întâlnească şi cu presedintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă şi cu alţi membri ai Guvernului.

În cursul vizitei sale, Virginijus Sinkevičius va aborda diverse probleme de mediu din România, precum și impactul resimțit în sectoarele pescuitului, acvaculturii și prelucrării din cauza agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

"Despre chestiuni legate de mediu, din nefericire trendul este unul care ne îngrijorează, iar progresele au fost foarte mici în implermentarea legislaţiei UE, pentru a ne asigura că funcţionează şi în România si toate acestea afectează cetăţenii români.

Sunt foarte îngrijorat când aud politicieni care vorbesc despre chestiuni de mediu şi se distanţează de oameni. Mediul are un impact direct asupra vieţii oamenilor, aerul curat, apa curată. Acestea înseamnă sănătatea cetăţenilor dumneavoastră, pădurile. Acestea reprezintă sănătate, biodiversitate", a declarat Virginijus Sinkevičius, comisar european pentru Mediu.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close