Antena 3 CNN Be EU Comisarul european pentru Mediu: "În România, avem o problemă cu oraşele mari. Monitorizare atentă pentru perioada 2022-2026"

Comisarul european pentru Mediu: "În România, avem o problemă cu oraşele mari. Monitorizare atentă pentru perioada 2022-2026"

Poluarea din România este monitorizată atent de Comisia Europeană care spune că avem o problemă cu marile oraşe, mai ales cu Capitala.

Comisarul european pentru Mediu: "În România, avem o problemă cu oraşele mari. Monitorizare atentă pentru perioada 2022-2026"
de Georgiana Adam    |    10 Iul 2021   •   10:12

"Avem o problemă cu oraşele mari, mai ales cu Bucureştiul. Comisia a primit acum un an un nou plan pentru calitatea aerului pentru Bucureşti, pentru anii 2022-2026, care presupune o monitorizare atentă şi noi măsuri implementate de autorităţi.

Virginijus Sinkevicius: "Comisia a primit un nou plan pentru calitatea aerului la Bucureşti şi noi măsuri de implementare"

Totul, pentru a scădea poluarea aerului, pentru o mai bună calitate a acestuia.

De asemenea, avem probleme legate de dioxidul de azot în cinci aglomerări urbane, printre care Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Iaşi. Şi acest aspect trebuie monitorizat atent.

Situaţia ar trebui să se îmbunătăţească dacă măsurile sunt aplicate, dar datele preliminare vor fi disponibile în 2022, dacă se vor face progrese", a spus comisarul european pentru Mediu, Virginijus Sinkevicius, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

Calitatea proastă a aerului cauzează morţi premature

În context, Virginijus Sinkevicius a precizat că o calitatea proastă a aerului creează mari probleme de sănătate şi avem un număr mare de morţi premature în UE.
 

×
Subiecte în articol: be EU Virginijus Sinkevicius poluare
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close