Antena 3 CNN Be EU Eurodeputații au discutat cu Comisia Europeană despre situația liberei circulații în UE

Eurodeputații au discutat cu Comisia Europeană despre situația liberei circulații în UE

Săptămâna aceasta Parlamentul European lucrează în plen, la Strasbourg. Eurodeputații au discutat cu Comisia Europeană despre situația liberei circulații în Uniunea Europeană.

Eurodeputații au discutat cu Comisia Europeană despre situația liberei circulații în UE
Sursa foto: Antena 3
de Sabina Iosub    |    17 Feb 2022   •   08:34

Eurodeputații au prezentat observații cu privire la recomandarea recent adoptată a Consiliului de a trece de la normele ce se aplică călătoriilor în funcție de țară, la cele bazate pe starea de sănătate personală.

De asemenea, s-a evidențiat necesitatea unei abordări coordonate și armonizate pentru a garanta circulația liberă și în condiții de siguranță.

În Parlament, lucrările la propunerea de prelungire a utilizării certificatului digital al UE privind COVID cu încă un an, până la 30 iunie 2023, sunt pe punctul de a începe, în urma unei propuneri a Comisiei din 3 februarie.

Parlamentul European a dezbătut azi cu șeful politicii externe, Josep Borrell, cele mai recente încercări diplomatice de dezamorsare a tensiunilor dintre Rusia și Vest în ceea ce privește Ucraina.

Dezbaterea în plen a avut loc în contextul unei intensificări a activității diplomatice pentru a diminua amenințarea reprezentată de războiul din estul Ucrainei.

În perioada 30 ianuarie – 1 februarie, o delegație de nouă deputați, condusă de președinții Comisiei pentru afaceri externe și Subcomisiei pentru securitate și apărare, a vizitat Ucraina.

În cursul vizitei lor, aceștia și-au exprimat sprijinul ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a țării în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional, precum și dreptul Ucrainei de a-și alege propriile acorduri și alianțe în materie de securitate.

×
Subiecte în articol: Parlamentul European be EU
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close