Antena 3 CNN Be EU Comisia Europeană permite modificarea PNRR, în contextul războiului din Ucraina

Comisia Europeană permite modificarea PNRR, în contextul războiului din Ucraina

Statele din Uniunea Europeană își vor putea modifica planurile naționale de redresare economică în contextul crizei energetice determinate de războiul din Ucraina.

Comisia Europeană permite modificarea PNRR, în contextul războiului din Ucraina
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2022   •   14:06

Vicepreședintele Comisiei Europene, comisarul european pentru Comerț Valdis Dombrovskis, a confirmat această informație.

El a arătat că statele europene au suferit un consecințe majore din cauza creșterii prețurilor la energie și iar criza provocată de conflict arată că în Uniunea Europeană este necesară accelerarea tranziției spre energia verde.

"Comisia Europeană pregătește ceea ce numim REPowerEU. Avem încă o serie de fonduri neutilizate. Sunt peste 200 de miliarde de euro din împrumuturile Facilității de Recuperare și Reziliență.

Analizăm ce resurse suplimentare putem identifica. Și, într-adevăr, statele membre au posibilitatea de a revizui planurile naționale, pentru a pune mai mult accentul pe această tranziție energetică, iar planul REPowerEU va oferi îndrumările necesare cum se poate face exact acest lucru", a spus Dombrovskis.

×
Subiecte în articol: valdis dombrovskis PNRR razboi Ucraina be EU
Parteneri
Două cazuri de difterie, confirmate în România
x close