Antena 3 CNN Be EU Comisia Europeană aprobă 100 de milioane de euro pentru refacerea pădurilor din România

Comisia Europeană aprobă 100 de milioane de euro pentru refacerea pădurilor din România

Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu regulamentele UE privind ajutoarele de stat, o schemă de ajutor de 100 de milioane de euro pentru a sprijini regenerarea pădurilor în România.

Comisia Europeană aprobă 100 de milioane de euro pentru refacerea pădurilor din România
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mai 2022   •   13:49

Potrivit executivului comunitar, schema va fi finanțată prin Facilitatea de Redresare și Reziliență (FRR), ca urmare a evaluării pozitive, de către Comisie, a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României și în urma adoptării acestui plan de către Consiliul Uniunii Europene.

Schema este menită să-i sprijine pe proprietarii de păduri să avanseze cu procesul de regenerare a pădurilor în zonele care au fost afectate de incendii forestiere, evenimente climatice defavorabile, infestări cu dăunători și incidente catastrofale.

Sprijinul va lua forma unor granturi directe către proprietarii de păduri de drept privat și public, precum și către asociațiile acestora.

Schema se va desfășura până la 30 iunie 2026.

În evaluarea sa, Comisia a constatat că schema este necesară și adecvată pentru a încuraja regenerarea pădurilor.

În plus, Executivul Uniunii a concluzionat că sistemul este proporțional și nu va avea efecte negative nejustificate asupra concurenței și a comerțului în UE.

Foto: plantări de puieți în Teleorman, România, 2017

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close