Antena 3 CNN Be EU Companiile aeriene care încep zboruri de pe Aeroportul Maramureș primesc 1.2 milioane de euro, ajutor de la Comisia Europeană

Companiile aeriene care încep zboruri de pe Aeroportul Maramureș primesc 1.2 milioane de euro, ajutor de la Comisia Europeană

Comisia Europeeană aprobă schema de ajutor românească în valoare de 1,2 milioane euro, pentru companiile aeriene care încep zboruri internaționale regulate pe Aeroportul Internațional Maramureș, în urma pandemiei de coronavirus.

Companiile aeriene care încep zboruri de pe Aeroportul Maramureș primesc 1.2 milioane de euro, ajutor de la Comisia Europeană
Sursa foto: aimm.eu
de Mia Lungu    |    30 Sep 2021   •   17:16

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 1,2 milioane de euro pentru companiile aeriene care efectuează zboruri internaționale spre și dinspre Aeroportul Internațional Maramureș în urma pandemiei de coronavirus.

Schema, în cadrul căreia ajutorul va lua forma unor subvenții directe de până la 800.000 de euro per întreprindere, a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat.

„Aeroportul Internațional Maramureș joacă un rol important în ceea ce privește conectivitatea regională și internațională a României. Sprijinul public va fi accesibil tuturor companiilor aeriene interesate care se angajează să opereze cel puțin două noi zboruri internaționale pe Aeroportul Internațional Maramureș.

Ajutorul se va aloca pe baza unei evaluări a numărului de destinații, a frecvenței zborurilor și a numărului estimat de pasageri atrași în primul an de operare.

Schema este menită să sprijine activitatea acestor companii aeriene, precum și redresarea economică și viabilitatea structurală a regiunii în contextul pandemiei de coronavirus.

Comisia a constatat că schema românească respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar. În special, ajutorul nu va depăși 1,8 milioane euro per beneficiar; și se acordă până la 31 decembrie 2021”, transmit reprezentanții Comisiei.

×
Parteneri
Fermierii români vor primi un nou ajutor financiar!
x close