Antena 3 CNN Be EU Vera Jourava, vicepreședinte Comisia Europeană: ”Conținutul ilegal va fi dat jos într-o oră de pe rețelele sociale”

Vera Jourava, vicepreședinte Comisia Europeană: ”Conținutul ilegal va fi dat jos într-o oră de pe rețelele sociale”

Conținutul extremist, antisemit sau discursul de ură va fi eliminat în cel mult o oră de pe rețelele sociale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Noi 2023   •   14:03

Uniunea Europeană a ajuns deja la o înțelegere cu marile platformele online pentru protejarea cetățenilor. Acestea vor fi obligate să verifice riguros conținutul publicat, astfel încât informațiile false să nu mai fie răspândite. Subiectul a fost discutat în emisiunea Be EU cu Sabina Iosub.

”Obiectivele sunt evidente. Ce este de făcut în Europa?

Avem un plan pe care îl punem în aplicare. Acesta nu este ceva doar pe hârtie. Avem un acord cu platformele digitale, conform căruia acestea ar trebui să angajeze verificatori de fapte și să colaboreze cu jurnalști profesionaliști pentru a le oferi utilizatorilor fapte.

Pentru că pentru noi aceste informații sunt o minciună verificabilă. Noi vorbim despre fapte, nu vorbim despre opinii. De aceea, avem un astfel de acord cu platformele.

Acum avem și legea care se numește Digital Services Act, care impune obligația platformelor digitale de a acorda mai multă atenție conținutului. 

Citește și: Mark Zuckerberg a fost operat după o accidentare de antrenament MMA

Și nu zoar la dezinformare, ci la conținut ilegal, ceea ce este foarte relevant în aceste zile.

Ce este conținutul ilegal? 

În primul rând, pornografia infantilă și aceste lucruri oribile legate de copii. Dar și extremismul violent, antisemitismul, toate discursurile de ură pe care vi le puteți imagina împotriva minorităților. 

Avem, de asemenea, regulile privind conținutul terorist, care trebuie eliminat într-o oră după ce platformele îl detectează”, a declarat Vera Jourava, vicepreședinte Comisia Europeană.

×
Subiecte în articol: continut ilegal reţele sociale be EU
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close