Antena 3 CNN Be EU Corina Crețu, la Be Eu: Banii europeni încep să vină în România. Ce probleme urgente trebuie să rezolve autoritățile de la București

Corina Crețu, la Be Eu: Banii europeni încep să vină în România. Ce probleme urgente trebuie să rezolve autoritățile de la București

Corina Crețu, la Be Eu: Banii europeni încep să vină în România. Ce probleme urgente trebuie să rezolve autoritățile de la București
16 Sep 2017   •   10:00

Banii europeni încep sa vina în România. Este vestea bună dată de comisarul european Corina Creţu. 

Aceasta a declarat, într-un interviu acordat în exclusivitate emisiunii Be EU, de la Antena 3, că România nu mai are absorbţie zero, iar primele sute de milioane de euro pentru investiţii şi infrastructură sunt deja asigurate. 

„Programul de finanțare 2014-2020 a pornit cu întârzieri foarte mari. Abia în august 2017 au fost acreditate instituțiile de management și control. Practic, fără aceste instituții, autoritățile române nu puteau trimite facturi iar noi nu puteam plăti. (...) Mai avem în analiză 350 de milioane de euro, mai ales pentru infrastructura de apă. Lucrurile au progresat”, a spus comisarul european Corina Crețu, la Antena 3.

Ce probleme urgente trebuie să rezolve România

„România are 17 condiționalități ridicate, ultima este cea pe sănătate, dar mai sunt cinci condiționalități pe care Comisia le consideră neîndeplinite”, a atras atenția Corina Crețu.

Potrivit acesteia, principalele probleme sunt legate de transporturi, achiziții publice, deșeuri, infrastructura pentru cercetare și inovare și administrația publică (capacitatea administrativă).

Comisarul Corina Crețu a subliniat că, la nivelul Comisiei Europene, s-a început pregătirea scrisorilor de presuspendare pe aceste domenii. ”Din momentul în care autoritățile din România vor primi aceste scrisori, vor mai avea două luni la dispoziție pentru rezolvarea problemelor. După care, dacă aceste lucruri nu se vor îndrepta, se ajunge la decizia de suspendare. Sper să nu ajungem acolo. Va fi o decizie politică”, a spus Corina Crețu.

 

 

 

 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close