Antena 3 CNN Be EU COVID-19: Parlamentul European va dezbate situația actuală a strategiei UE privind vaccinurile

COVID-19: Parlamentul European va dezbate situația actuală a strategiei UE privind vaccinurile

Se așteaptă ca eurodeputații să își reitereze sprijinul pentru o abordare unitară a UE privind vaccinurile COVID-19 în cadrul unei dezbateri cu președinta Comisiei, Ursula von der Leyen.

COVID-19: Parlamentul European va dezbate situația actuală a strategiei UE privind vaccinurile
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    09 Feb 2021   •   23:20

Dezbaterea va avea loc miercuri 10 februarie, la ora locală 9.00 (10.00 ora României).

În același timp, este probabil ca aceștia să ridice semne de întrebare cu privire la întârzierile în furnizarea vaccinurilor, la transparența contractelor și la datelor, precum și la sistemul recent lansat de autorizare a exporturilor de vaccinuri împotriva COVID-19.

În cursul ultimei dezbateri în plen din ianuarie, eurodeputații și-au exprimat sprijinul larg pentru abordarea comună a UE în ceea ce privește combaterea pandemiei și au solicitat o transparență totală pentru contractele și distribuirea vaccinurilor împotriva COVID-19.

Context

La 12 ianuarie 2021, eurodeputații au chestionat Comisia cu privire la cele mai recente evoluții în ceea ce privește vaccinurile împotriva COVID-19. La 19 ianuarie a urmat o dezbatere în plen, axată pe strategia globală a UE pentru COVID-19, în timp ce Comisia a publicat, în aceeași zi, un plan de acțiune actualizat pentru intensificarea luptei împotriva pandemiei.

×
Subiecte în articol: Parlamentul European
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close