Antena 3 CNN Be EU BE EU: Terenurile din România se vând la străini. Cum își pot proteja fermierii pământul

BE EU: Terenurile din România se vând la străini. Cum își pot proteja fermierii pământul

BE EU: Terenurile din România se vând la străini. Cum își pot proteja fermierii pământul
de M.Z.    |    25 Iun 2016   •   10:40

Terenurile din România se vând la străini. România nu mai are control asupra unei suprafețe de teren egală cu regiunea Moldova, astfel că aproximativ 20% din teritoriu este la mâna unor libanezi, danezi, lituanieni, italieni, spanioli, austrieci, chinezi. Și lista poate continua.

Mai mult, România a ajuns într-un paradox: exportăm grâu și importăm făină și produse pe bază de grâu, precum și pâine congelată.

Tibor Szany, membru al partidului Social Democrat din Germania, a spus sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3, că în Germania există legi speciale în acest sens, astfel că numai persoanele născute în acea țară pot cumpăra pământ.

Fermierii au prima șansă în acest sens, numai că terenul devine tot mai scump pentru ei, a adăugat Tibor Szany, membru Comisiei de agricultură din Germania.

Și Maria Heubuch, membru al Comisiei de agricultură din Germania, a spus că în țara sa pământul este tot mai scump. Potrivit Mariei Heubuch, fermierii au nevoie de transparență, pentru ca prețurile să nu mai fie atât de mari.

Cum își pot proteja fermierii pământul și ce ar trebui făcut la nivel european pentru fermieri, a explicat sâmbătă, la Antena 3, secretar Pekka Pesonen, secretar general al Copa Cogeca, cooperativa europeană a fermierilor


 

×
Subiecte în articol: Pamant fermieri Be EU cu sabina iosub be EU
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close